psychotherapie

Waarom gesprekstherapie ?
Iedereen voelt wel eens de behoefte om frustraties te ventileren , te vertellen aan anderen om ze lichter te maken.
In een eerste plaats is de therapieruimte een plaats waar je alles kwijt kan, in veiligheid , zonder oordeel.

Ventileren is echter soms niet voldoende, soms blijf je steeds in hetzelfde cirkeltje draaien, dezelfde gedachtengang volgen.
Als psychotherapeut kan ik jou uit deze cirkelredenering helpen via een aantal therapeutische middelen, die je dichter kunnen brengen bij wat er onbewust bij je leeft.
Vanuit onszelf zijn wij immers gewapend met een aantal vaardigheden om allerlei frustraties, ontgoochelingen en verliezen te kunnen verwerken.
De emoties : angst, kwaadheid, verdriet en blijheid, en de afweersystemen of copings .
Zijn de emoties té groot geworden, dan werken ze verlammend. De copings werken niet meer of werken net extreem , waardoor er een onaangename toestand ontstaat. De frustraties geraken niet meer opgelost en je geraakt vast in machteloosheid.
Je weet niet hoe je daar gekomen bent, of je weet niet hoe er uit te geraken.

Inzicht krijgen in wat er je nu werkelijk blokkeert is een eerste stap. Als psychotherapeut leer ik jou inzichten krijgen in je onbewuste , omdat ons bewuste nu eenmaal altijd probeert een aannemelijke uitleg te fabriceren die de machteloosheid in stand houdt.

De tweede stap is de emoties weer onder controle krijgen. De emmer is overgelopen door de spreekwoordelijke druppel, maar nu moeten we de emmer legen.
Psychotherapie is niet altijd aangenaam omdat pijnlijke zaken worden blootgelegd en deze emoties voelen is niet altijd leuk. Maar hier kan het , omdat ik als therapeut jou veiligheid aanbied.
Hier mag alles gezegd worden.
Hier mag alles gevoeld worden.
Hier heb jij recht om te zijn wie je bent.

Heb jij niet alleen behoefte aan een luisterend oor, maar wil je ook graag uit de impasse geraken en beter functioneren? Contacteer mij dan maar op deze pagina hier

cropped-handen-zw-w1.jpg