Gesprekstherapie

 

handen ZW W

Waarom gesprekstherapie ?

Iedereen voelt wel eens de behoefte om frustraties te ventileren , te vertellen aan anderen, om ze lichter te maken.
In een eerste plaats is de therapieruimte een plaats waar je alles kwijt kan, in veiligheid , zonder oordeel.

Ventileren is echter soms niet voldoende, soms blijf je steeds in hetzelfde cirkeltje draaien, dezelfde gedachtengang volgen.
Als psychotherapeut kan ik jou uit deze cirkelredenering helpen via een aantal therapeutische middelen, die je dichter kunnen brengen bij wat er onbewust bij je leeft.

Allerlei frustraties, ontgoochelingen en verliezen geraken niet meer opgelost en je bent vastgelopen in machteloosheid.
Je weet niet hoe je daar gekomen bent, of je weet niet hoe er uit te geraken.

Inzicht krijgen in wat er je nu werkelijk blokkeert is een eerste stap. Als therapeut leer ik jou inzichten krijgen in je onbewuste , omdat ons bewuste, ons verstand, nu eenmaal altijd probeert een aannemelijke uitleg te fabriceren die de machteloosheid in stand houdt.

De tweede stap is de emoties weer onder controle krijgen. De emmer is overgelopen door de spreekwoordelijke druppel, maar nu moeten we de emmer legen.

We ontrafelen samen wat er jou allemaal parten speelt, in veiligheid. Ik ben gebonden door beroepsgeheim . Tezelfdertijd ben ik professioneel omringd voor een juiste kijk en frisse ideeën.

Hier mag alles gezegd worden.
Hier mag alles gevoeld worden.
Hier heb jij recht om te zijn wie je bent.

Heb jij niet alleen behoefte aan een luisterend oor, maar wil je ook graag uit de impasse geraken en beter functioneren? Contacteer mij dan maar hier