Richtlijnen ivm COVID19

UPDATE NOVEMBER 2020

BIJ VOORKEUR  SESSIES VIA SKYPE  

Voor wie de sessie toch doorgaat in mijn praktijk op het vertrouwde adres Eikendreef 1 in Loppem, gelden volgende voorschriften.

 

 • Cliënten mogen elkaar niet overlappen, er moet minimum een kwartiertje tussen sessies zijn. De wachtruimte mag niet gebruikt worden. Bij  twijfel kun je beter even in je wagen of buiten wachten , tot ik jou kom halen. Ik hou echter reeds veel rekening met dit feit in mijn agenda, zodat het zich niet zou voordoen.
 • Een mondmasker is verplicht bij binnenkomen en buitengaan.
 • Cliënten ontsmetten bij binnenkomen en buitengaan hun handen met product dat ter beschikking staat.
 • De stoelen moeten gereinigd worden na elke sessie.( Spijtig genoeg gedaan met de gezellige stoffen zeteltjes en het tapijt…)
 • Zakdoekjes moeten in een gesloten vuilbak gegooid worden, voorzien voor dat doel. Je brengt best zelf papieren zakdoekjes mee maar indien nodig kan ik je een pakje geven.
 • Cliënt en therapeut zitten op veilige afstand van elkaar, 1.50m minimum
 • De ruimte wordt zoveel mogelijk gelucht, dus blijft de deur open.
 • Wie symptomen heeft van verkoudheid  en dergelijke (niezen, hoesten, rillerig…) moet wegblijven en kan overschakelen naar een skypegesprek. Ook wie in zijn omgeving covid- gevallen heeft wordt geacht over te schakelen naar skype-gesprekken.
 • Het toilet is enkel in noodgeval te gebruiken ( al heb ik nog nooit een cliënt gehad die zo maar wat gewoon op mijn toilet vertoeft, maar ja…) Gelieve na je toiletgebruik de toiletbril en deksel even te reinigen met het voorziene ontsmettingsmiddel.
 • De therapeut opent zoveel mogelijk zelf de deuren en reinigt indien nodig de deurklinken.
 • Betaling is bij voorkeur via overschrijving of bijvoorbeeld met een betalingsapp. Cash betalen is weer toegestaan. Veel cliënten voeren echter de overschrijving reeds ter plaatse uit op hun smartphone, dit is handig om het niet te vergeten. Payconic gebruiken is mogelijk.
 • Een mondmasker is niet nodig tijdens de sessie, er is voldoende afstand, al wordt het wel aanbevolen  indien mogelijk. (Laat het mij weten mocht je er zelf op staan dat ze zouden gebruikt worden tijdens de sessie)
 • Na een sessie : Gelieve mijn gegevens bij de hand te houden en mij te verwittigen wanneer je zou besmet geraakt zijn zodat we de quarantaine voorschriften kunnen volgen.

Zo kunnen we veilig starten. Tot binnenkort!