Mijn aanpak is integratieve gesprekstherapie

Er bestaan heel veel verschillende soorten van psychotherapie, die worden meestal ingedeeld in een aantal grote scholen.
Integratieve psychotherapie maakt gebruik van technieken uit deze verschillende groepen, zodat er voor jou als het ware een combinatie op maat toegepast wordt.
In mijn basisopleiding werd, vertrekkend vanuit de inzichten van Freud in de persoonlijkheidsstructuur, gewerkt met client centered therapie van Rogers. Daarnaast leerden we cognitieve therapie, gedragstherapie, experientiële therapie zoals Focusing en EMDR, Transactionele Analyse, circulair systeemdenken…
Ik volgde bovendien een bijkomende opleiding specifiek in rouwbegeleiding.

Bij mij kan je terecht voor gesprekstherapie. Voor danstherapie bijvoorbeeld verwijs ik je door naar een collega.
Het is ook een individuele therapie, voor groepstherapie kun je op andere adressen terecht. Een partner of een familielid kan wel betrokken worden om samen of apart een aantal dingen te bespreken of te verklaren, maar die keuze is aan jou. Want hier ben jij belangrijk
en ik geloof in jouw mogelijkheden…